Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Teď ještě, abychom pohřbili i ty ostatní dlouhodobé strany.

0 0
možnosti
KC

Česká sociální demokracie je typem staré levice, zahleděná do sebe, myslící víc než na prospěch celku, na svou politiku odtrženou od života. Současná česká sociální demokracie proto není součástí řešení, ale součástí problému. V této straně se děje příliš málo pozitivního, příliš málo přínosného a co horšího - když si prohlédneme kandidátky do nadcházejících parlamentních voleb, hemží se to v nich starými tvářemi, které pomohly ČSSD dostat do bezvýchodného postavení. Eo ipso - v ČSSD vůbec nechápou, která bije! Starými myšlenkami a okoukanými tvářemi se v dnešním světě prorazit nedá. Dokud v této straně neproběhne radikální reforma a nepromění se v moderní stranu, jak to v Německu provedl Willy Brandt, zůstanou Sobotkové, Škromachové, Chovanci & spol. brzdou pokroku, kteří stranu spolehlivě směrují do kopřiv.

5 0
možnosti
MN

Bihužel to není ken obraz strany, o které píšete. Je to stejné v řadě jiných dlouhodobě existujících stran. A co je nejsmutnější - je to v řadě státních institucí, organizací, které personáln obsazují strany.

Příčinou je zkostnanění dlouhodobých vedoucích struktur, odtržení od reality, rozhodování od zeleného stolu s populisticky servírovanými informacemi všemožných poradců a pochlebovačů - to jen umocňuje odtrženost od reality a poltačení názorů a myšlenek, které by mohly zahnívající systém rozhýbat. Ovšem vliv nových myšlenek je nežádoucí, to by se ukázalo, že stávající vůdci a poradci mají alternativní a lepší nástupce a kapři si rybník nevypustí. A tak je tlumena vnitrostranická diskuze a opozice, je tlumena aktivita úředníků, kteří nepochlebují názorům těch, kteří jsou roky zakopáni v pohodlných pozicích....

Stav v partajích a státních strukturách nebezpečně připomíná zkostnatělost struktur KSČ a státní správy v době normalizace....

4 1
možnosti
Foto

I81v82a33n 54M37a53r50e29k

12. 9. 2017 20:45

P.Ryšáne, kdyby "šla ke dnu" jen jedna, tak by to ještě bylo v pohodě. . . . Kandidátů je víc . R^ [>-]

6 0
možnosti
VK

Skutečné ppoctivé osobnosti se do vedení převážně nehrnou - protože od dob KSČ, až dodnes mají politické strany přesně tu pověst, kterou si zaslouží. Ale nikdo to za nás nenapraví - dokud nebudeme všichni ve stranách a snažit se je zevnitř "vylepšit". Navíc tzv. demokratický systém voleb, kdy blbec a ničema má stejný volební hlas jako slušný a pracovitý člověk, nic jiného než exhibicionisty a slibotechny do funkcí negeneruje.

3 0
možnosti
MB

Občas také kritizuji nějaké slabosti a konkrétní projevy demokracie ...ale fakt je, že demokracie dlouhodobě funguje nejlépe ze všeho.

K výměně vedení dojde, až k tomu to bude chtít většina oprávněných stranických voličů ..a ti to budou chtít, až ucítí, že jejich vliv skutečně upadá.

Jinak by to přece nebyla demokracie;-)

3 0
možnosti
JR

J50a77n 41R38á82ž

12. 9. 2017 16:00

ČSSD pomůže jen to, že se načas stáhne do opozice a po odpadnutí všech šíbrů z orgánů od okresních výborů, až po Ústřední výbor, si ti co zbudou zvolí delegáty na sjezd, který vygeneruje nové vedení. Nový statutár pak prodá Lidový dům a další nemovitosti, které ČSSD ještě vlastní, aby získali prostředky na zaplacení svých půlmiliardových dluhů a začne od znovu. Jinak nemá, jako finančně i ideologicky vytunelovaná strana šanci zůstat na české politické scéně.

15 0
možnosti
MN

Tohle již potkalo ODS a máte pocit, že se změnila?

0 1
možnosti
PK

To je pohřební proslov, dosti smutný.. Vše již bylo řečeno obecně a podepisuji to, jen bych byl trochu konkrétnější...mé chápaní je naprosto nedokonalé, bo nerozumím, jak na místo ministra zahraničí, což by měl být inteligentní a vysoce noblesní člověk, tato strana nominovala pana Z a dalším krokem ho uvedla jako volebního lídra..co slovo to perla v negativním slova smyslu...je to fakt katastrofa a jestli je tato strana měřítkem kvality ostatních ...tak nám nepomůže ani ten pán nahoře na obloze. ;-€

18 0
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 907x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik