Vyšetřování skončilo, nezapomeňte

18. 08. 2017 8:13:43
Dovolené končí, můžeme dělat něco méně smysluplného než je v létě obvyklé. Třeba psát blog. A nejlépe navázat na poslední.

V období horúčav jsem se nechal vyprovokovat informacemi okurkové sezóny. Dnes bych asi zprávu o chystaném boji Evropy se zavlečenými, tedy nepůvodnímu druhy do naší krásné vlasti ignoroval. (Už po několikáté.) Vyhlášky se vydávají, tisk komentuje a bolševník, křídlatka a vlci se usídlují tam, kdy nikdy nebo hodně dlouho nebyli. Situace je poněkud nepřehledná. Ochránci vlka vítají, chovatelé ovcí ne a ne. Navíc se ukazuje, že pachové ohradníky, ploty, i elektrické ohradníky časem neodradí nikoho.

Nechal jsem se vyprovokovat hlavně zmínkou o ohrožení ondatrami. Jako malý kluk jsem se chodil dívat na ondatry pár metrů od domova. Takže žádné ohrožení nevidím. Prostě jen na čas vymizely, protože okolní rybníky byly zasypány. Nejsou na vině mizení hrdliček balkánských všudypřítomné straky?

A jak jsem se tak nad klávesnicí zamýšlel, probíral kormorány, divočáky a další aktuální katastrofy, všiml jsem si, že v seznamu není uveden člověk. Zpracován médii o diskriminaci na každém kroku jsem to chtěl napravit. Nedošlo mně, že lidé nepokládají člověka za živočicha a savce, ale za cosi nekonečně výjimečného. Vrchol celého vesmíru. Divné, smysly se moc chlubit nemůže, ani jeho schopnost přežití není ve srovnání s některými organizmy nejlepší. Prý intelekt. No nevím. Tvor, který ničí na co přijde a intelekt? Kdysi se říkávalo „sebechvála smrdí“.

I když jsem do seznamu člověka zařadil jako jednoho z mnoha organizmů i s příslušným konstatováním, že hrozí přemnožení, migrace, zdravotní a jiné ohrožení stávajícího stavu, netušil jsem, jakého tato amatérská studie nabude významu.

Nějaký pilný expert si nechal robotem vyhledat slova člověk a migrace a příspěvek smazal. S odůvodněním, že „bloger nesmí propagovat ani vyjadřovat rasovou, národnostní, náboženskou ani jinou nesnášenlivost vůči jednotlivcům či skupinám osob, obzvlášť pak vůči menšinám.“ Samozřejmě s odvoláním na příslušné vymyšlenosti. Jsem hrozně rád, že elity a jejich servis dbají, aby se k prostému lidu dostaly jen správné informace. Protože lid je nevzdělaný a mohl by je přehlédnout. Ještě větší pozor musíme dávat na vzdělance, kteří umí hledat, vybírat a srovnávat. Proto potřebujeme tiskový dohled. Tak se tomu říkávalo. Jen bych rád věděl, na které věhlasné univerzitě se tento obor studuje. Rád bych se poučil a možná i titul získal, pokud by to netrvalo příliš dlouho.

Netušil jsem, že mezi invazívní druhy rostlin a živočichů není možno zařadit pána tvorstva. Nikdy bych si nedovolil rozhodovat, jestli je horší když se vám do bytu nastěhují myši nebo bezdomovec. Natolik se necítím být kvalifikovaný. Ale jsem rád, že nad „dobrými mravy“ bdí osvícení odborníci. Nezapomeňte na to.

Jen mám starost, jestli část příslušného ustanovení „obzvlášť vůči menšinám“ není zjevnou diskriminací většiny. Tak to pozor! Těch menšin je moc a stále více. Rýsuje se budoucnost, kdy všichni budou nenávidět všechny. Varování je zbytečné. I pokud se vám podaří přečíst tento příspěvek dřív, než ho nějaký vysoce kvalifikovaný expert smaže. Snad jste si všimli, jak jsou některé odkazy na webu nedohledatelné. Dokonce jsem našel i zmizelý odkaz ze stránek oficiálního (!) média. Je nutné být ostražitý, stát si rozvracet nedáme. Jako bych omládl o pár let. Naposledy jsem si podobné péče všiml začátkem sedmdesátých let.

Autor: Karel Ryšán | pátek 18.8.2017 8:13 | karma článku: 18.50 | přečteno: 462x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 6.23 | Přečteno: 114 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.08 | Přečteno: 185 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.44 | Přečteno: 596 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 525 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 530 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 906

Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...