Diskuse

O demokracii

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Rysane. Prednesl jste to opravdu prekrasne. Popsal jste politicke soutezeni v CR presne. Mohl jste jeste dodat z minulosti ty tri urednicke vlady, "pat" po volbach mezi Paroubkem a Topolankem, neduveru vlade ukazujici politicky kopanec pana Paroubka, cekani 10 mesicu na utvoreni vlady, handrkovani 93 dni o koalicni smlouve mezi Babisem a Sobotkou (ten treti byl jen do poctu) a mnoho jinych "udalosti" v prubehu tech 26 let.

Narazite, pane Rysane, na neschopnost ceskych obcanu pochopit neucinost a zastaralost naseho politickeho systemu vedeni statu. Volime "bubliny" ktere nazyvame strany, vydrzujeme je z penez nasich dani a tim podporujeme vznikani novych stran a hnuti pro "cile" politiky. Jmena tech nynejsich a hlavne tech zaniklych, si musite najit sam. Je jich hodne.

Co zmenit k lepsimu? Navrhuji volbu jedincu ve volebnich obvodech (201 obvodu) stejne jak volime cleny Senatu. Politicka prislusnost kandidatu muze byt pro zvoleni plusem , ale take minusem. Mandatni doba dva roky (volby mohou byt spojeny s volbou do Senatu i do mistnich zastupitelstvi - uspora penez a casu obcanum) Toto je jen naznak zlepseni nasi "demokracie".

Ceska republika za to stoji!!!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS