Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

Budu reagovat jen na poslední část se zvířaty. Tam ovšem platí, že když se o potomstvo nepostarají, tak uhyne. Špatný rodič (nebo i ten, co mmá smůlu a je uloven, spadne na něj strom) děti nevychová. Ostatně přečtěte si, jak to bylo v Anglii před 150 lety. Lidem se možná tento sociální model nelíbil (díky nerovným startovacím podmínkám), ale společnost měla spoustu levné pracovní síly, vojáků i kolonizátorů (tím správným směrem). Dodnes z toho všude v Evropě profitujeme a vzpomínáme, jak silnou ekonomiku jjsme před příchodem Hitlera měli a na západě i po něm.

0 0
možnosti
DK

Za naše daně bude žvanit parlament a sněmovna žvanit jeden den o sirotcích...a nevidí si ani na špičku nosu, že máme doma přes sto tisíc dětí, které nemají na obědy...bez ohledu, že je černé nebo bílé...ale jsou to naše české děti.[>-]

1 2
možnosti
RC

A ty deti nemaji rodice??? Protoze pokud nemaji, jsou pravdepodobne v detskem domove a tam jidlo dostavaji, ze?

2 0
možnosti
Foto

souhlas a karma-ačkoliv i u těch dětí bez oběda se dá namítnout, zda rodiče opravdu udělali vše, aby na ten oběd měli a nebo radši peníze prošustrují jinak a pak citově vydírají společnost že jejich dítě hladoví-to citové vydírání se teď často přetřásá v souvislosti se sirotky-tím nechci říct že jsou pro abychom živili cizí když trpí mnozí naši-bezdomovci, staří lidé či zmíněné děti bez oběda jen poukazuji na pochybnou argumentaci, kterou si někteří ohýbají podle svého-jednou jsou děti podle nich jen prostředkem vydírání a jindy ne:-/

1 0
možnosti
RC

U tech obedu by stacila prosta vec - rodina, ktera nema na obedy pro dite je pravdepodobne socialne slaba tam, ze bere pridavky na deti. Presmerujme pridavky na obed a je to vereseno.

0 0
možnosti
RC

Mimochodem, obedy meho ditete stoji cca 30 kc, za mesic 600. Pri jednom dospelem bez prijmu a dvou skolnich detech jsou pridavky 1220, coz obedy pokreje. Pokud rodic pracuje a ma prijem treba 15 tisic, tak ma pridavky dokonce 1820.

https://www.penize.cz/kalkulacky/pridavky-na-dite#pridavky-dite

1 0
možnosti
VH

Zapomněl jste poznamenat, kolik takový sociálně slabý rodič obdrží na své dítě sociálních příspěvků, že nájem má za babku (zbytek příspěvek a případně doplatek na nájemné). Chce to jen chtít. Třeba část příspěvku prostě platit přímo jídelně.

3 0
možnosti
LB

Dobrý den, ono to není tak jednoznačné jak píšete. Třeba matky samoživitelky, které musí vše utáhnout bez pomoci, to je nájem, poplatky, jídlo, a škola nejsou jen obědy. A k tomu přispívání, já jsem rád, že je těmto dětem pomáháno, pomůže jim to do většího začlenění do kolektivu. A taky jejich zdraví bude lepší.

1 1
možnosti
VH

Píši to výše, ale pro Vás zopakuji: na dítě mají sociální příspěvky, nájemné platí jen v malé výši, na zbytek je příspěvek a doplatek na bydlení. Nemyslím, že je to na vyskakování - ale nazaplacení obědů?

1 0
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 907x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik