Diskuse

Tam i tam

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Jsem Čech, vlastně podle narození Čechoslovák. Každý občan na tomto území by měl být označován jako Čech a ne český občan"

Preambula českej ústavy:

My, občané České republiky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku,

v čase obnovy samostatného českého státu,.....

Ak by ste sa chceli nazývať tak ako na Slovensku každý občan Slovenska je Slovák, museli by ste si zmeniť ústavu

Preambula slovenskej ústavy:

My národ slovenský,

pamätajúc na politické a kultúrne dedičstvo svojich predkov a na stáročné skúseností zo zápasov a národné bytie a vlastnú štátnosť, v zmysle cyrilo-metodského duchovného dedičstva a historického odkazu Veľkej Moravy,....

0 0
možnosti

Nerad reaguji na nezpochybnitelné přesvědčení. Tak jen otázka:

Jak to bylo s národem a národy při vzniku Československa v představách TGM? (Občané ČR - v čase obnovy státu, národ slovenský - odkaz Velkej Moravy, historie obou území je jen za posledních pár století velmi pestrá)

0 0
možnosti

Takova uplne normalni az 'nebezpecna' vypoved o clovekovi. Pekny clanek.

0 0
možnosti

J74o94s36e76f 37P20o38t33r

18. 2. 2018 11:37

Dovolím si vám oponovat ve dvou věcech :

Říkáte: : "Všude žijí dobří i špatní lidé". Kdo rozhoduje o tom, že někdo je dobrý a někdo špatný? Ten nejlepší člověk?, a kdo určuje, že on je ten nejlepší?. Až nás budete příště poučovat, pak vězte, že hranice mezi dobrým a zlým prochází každým člověkem, ne skupinou, národem, náboženstvím...

Dále tvrdíte :"Liší se jen zvyky a názory, které do nich nacpe současná společnost". Tím ale o rozdílu mezi západem a východem neříkáte nic. Jde o to, že západní hodnoty jsou například : dodržování slova, dochvilnost, úcta k druhému člověku, nekrást, nepodvádět, tvrdě a důsledně pracovat, ne-alkoholismus, tvořivý vztah mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem ......Tyto hodnoty se směrem na východ devalvují a mizí, začíná převládat šlendriánství a podvody.

My sice historicky a geograficky patříme k Západu, chováním se ale přikláníme na Východ - např. v nás se krade v samoobsluhách nejvíc v celé Evropě.

Zdroj: https://rysan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=649919

0 4
možnosti

Děkuji, nemýlil jsem se.

1. Bohužel, netuším, kdo smí určovat dobrý x špatný. Ale raději to neříkejte před kriminalisty a charitativními pracovníky.

2. Výčet západních hodnot je skvělý. Já bych si to tvrdit před všemi asiaty, nebo jihoameričany netroufl. Vlastně před nikým.

3 0
možnosti

Běžně tato otázka zněla: souhlasíte se vstupem vojsk Varšavské smlouvy?

Jinak kulturně a historicky, jsme vždy patřili na západ.

4 0
možnosti

Domnivam se ze ne. Mozna tak do konce 19. stoleti. Ale od roku 1945 rozhodne na vychod. A dodnes se to bohuzel nezmenilo.

Kam jezdi pan president na navstevy? Koho zde oslavuji blogeri a diskuteri?

2 1
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 907x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik