Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Jste na omylu, že chyby v EU vycházejí jen z Bruselu od tamní komise. Věříte různým úmyslným dezinformacím. My kdybychom opustili EU, tak spousta firem v ostatních státech EU by si oddechla. Radovali by se, že jim odpadla konkurence z ČR. Tvrdit, že případný odchod ČR z EU lehce ustojíme je nesmysl. Nemíním zde uvádět číselné údaje o našem exportu do zemí EU nebo o dovozu zboží z EU a dalších států. To by bylo na jeden blog. No a co se týče složení europarlamentu ve Štrasburku a unijní komise v Bruselu, tak v příštím roce se může všechno zcela změnit, protože proběhnou volby do EU. A vše dostatečně nasvědčuje tomu, že dosud 3 volební období vládnoucí koalice levice a liberálů bude poražena. Totiž v probíhajících volbách do parlamentů, které proběhly od roku 2015 v řadě zemí, tak tyto strany byly nahrazeny konzervativci a křesťanskými demokraty.

0 2
možnosti
PD

No zatím s tím začínáme jen my a pokud vím o vstup do EU má zájem řada dalších států a pěkně si počkají než splní podmínky. Osobně mám větší důvěru v politiky EU než v ty naše -. takže sami si vládnout bez "diktátu" Bruselu vidím jako cestu zpátky.

3 1
možnosti
VV

Vsak on uz se Woodrow Wilson kdysi ptap budouciho presidenta Masaryka zda si je jist, ze si Cesi dokazou vladnout sami.

Ta otazka jak se ukazuje byla opravnena.

2 1
možnosti
Foto

Vaše dva příklady dost pokulhávají. Pokud velké státy chtějí platit zaměstnance tak, kolik činí jejich mzda na daném území, pak zaměstnance na území ČR platí dle místních pravidel. Vyšší mzdy řidičů se vyplácejí pouze za dobu, po které jedou na území státu, kde řidiči pobírají vyšší mzdu.

Taxikáři nechtějí, aby platily podmínky podle jejich představ, ale aby podmínky byly stejné pro všechny. Pokud byste se o problém zajímal, jistě byste věděl, že taxikáři mají mnohem přísnější podmínky pro provozování taxislužby. I když by bylo lépe říci, že podmínky jsou pro taxislužby i Uber stejné, ale Uber je nedodržuje a tím je zvýhodněn.

Jinak se s podstatou Vašeho blogu dá souhlasit. EU si špatnou politikou vytváří vnitřní problémy, které by vůbec nemusela řešit.

0 1
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 907x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik