Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

ztrácet ideály ve stáří není tak smutné jako to, že dnes je často ztrácejí i velmi mladí

2 0
možnosti

J74a61n 60R34á22ž

7. 1. 2018 18:52

S těmi profesory jmenovanými ceremoniálně prezidentem jsme zůstali v pravěku. Uctívat někoho jen proto, že se do smrti vykazuje na vizitkách titulem, který kdysi dostal od pomazané hlavy, pardón: prezidenta, je nesmysl.

Opravdu nechápu, proč je kolem jmenování profesorů vždy takový tyátr. Proč to není jako na amerických universitách, kde kvalifikovaný uchazeč vyhraje výběrové řízení na funkci vedoucího katedry, rektor jej jmenuje profesorem a uvede do funkce. Skončí ve funkci a automaticky přijde i o titul profesora.

To přímo zbožnění titulů u nás, počínaje už těmi Bc,což si dává na vizitku před jméno kdejaký tupec, který absolvuje provinční universitu, na kterou se dostal i bez přijímaček a jen proto, že si zaplatil školné, až po profesory, na které dnes navrhnou slovutní rektoři někoho jen proto, aby naštvali Zemana (viz Putna), je anachronismus z doby císařství, kdy kdo neměl nějaký titul, jako by neexistoval.

PS. Na otázku, proč šel studovat "pajdák" syn souseda, který jen s odřenýma ušima prošel gymplem a před "sametem" by skončil ve druháku, sousedka odpověděla: "On učit nepůjde, na to vím, že nemá, ale bude mít před jménem titul Mgr. A kdo pak bude vědět, že není třeba právník, že ano? A lépe se uplatní i ve státní správě!"

Dobrý, že?

1 0
možnosti

R^ Njn, ono to prezidentem posvěcené profesorství má i jednu nezanedbatelnou výhodu. Můžete profesorovat (být garantem) na několika univerzitách současně. No a to má i příjemné konsekvence.

0 0
možnosti

Jo, podepsán asi pod 14 patenty ... jako spoluautor. Vlastní ani jeden. Zrovna to tak vyšlo ... když šéfoval.

4 0
možnosti

Trefná bohužel porvrzuji, že pravdivá je vaše věta. A to nejen u funkcionářů!R^ "Snad to je tím, že jsem poznal mnoho funkcionářů, kteří by bez svých podřízených nenašli ani cestu na toaletu."

1 0
možnosti
Foto

R^ Ač Vás trošku lituji. S idealizmem je někdy těžko žít, Mnohdy se pak stává útěchou, až úprkem před každodenní realitou života i světa;-)

1 0
možnosti

na vámi popisovaného kandidáta se hodí výrok z filmu "léto s kovbojem"- lepe nic nevybádat než nikoho nevyléčit.

0 0
možnosti

cožpak pan Ryšán měl na mysli někoho konkretního, nedejbůh ňákého prezidenta in spe? nestrašte, prosím.

1 0
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 907x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik