Diskuse

Proč?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Za přenos Němci nic neplatí. Celou výstavbu a údržbu přenosové soustavy v ČR musí zaplatit jen čeští spotřebitelé. Tak proč by se Němci snažili pstavit drahá dálková vedení, když jim je ti Češi postavili, udržují a poskytují zadarmo. A když jim Němci přetíží systém a musí se provést regulace tak jí musí také zacálovat Češi.

Ta oddělovací trafa za ty cca 2 miliardy je pořád láce, Byl tu také návrh na posílení, už beztak pro naše potřeby předimenzované přenosové soustavy, o dalši vedení za 60 miliard.

0 0
možnosti
Foto

Tomáš Marný... ee, vlastně jsem chtěl napsat jen odpověď na otázku proč (?). Je to celkem jednoduché, protože to stojí prachy. A proč by je německé společnosti měly utrácet za něco, co můžou zaplatit ti ostatní? Třeba my. Tedy naše přenosové společnosti a my v důsledku.

2 0
možnosti
Foto

Němci při přechodu na svou Energiewende zjevně nezvládli situaci. Výroba gigantické flotily větrníků v Severním moři, která má jednou nahradit výrobu v jaderných elektrárnách umístěných převážně v Bavorsku není jak přenést na místo určení. Chybí přenosové linky, které se Němcům nedaří stavět dostatečně rychle, paradoxně kvůli odporu obyvatel, kteří jinak výrobu z OZE schvalují. Proto k dopravě na ono msto určení, což je přednostně Bavorsko, ale také Rakousko a státy na Balkáně, využívalo naši a Polskou přenosovou soustavu. A protože své problémy a nedostatky nedokázalo dostatečně rychle řešit, využívalo naši a Polskou přenosovou soustavu už na samé hranici jejich kapacitních možností, leckdy až za ní. Jak jim poručit? Nelze. Pravidla se dlouhodobě nedodržují. Omezení výrobce energie z OZE znamená, zaplatit mu stejně jako by vyráběl, což podstatně zvyšuje náklady. PST transformátory za 1,6 miliardy je ta nejlacinější možnost, jak zabránit daleko fatálnějším škodám a ve srovnání s desítkami miliard vyházenými ročně na nesmyslnou podporu OZE, jsou to drobné.

2 0
možnosti

Pne Stastny, budte tak laskav, a nez neco takoveho napsisete, Podivejte se prosim kdo v Nemecku prenosovou soustavu provozuje, a hlavne kde vsude jsou nemecke atomove elektrarny. To, co jste napsal je hola smes nesmyslu.

0 1
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS