Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A78l59e38š 47M81e59r22t32a

15. 12. 2016 14:47

Dost lidí má pocit, že dotace hromadné přepravy osob jsou zbytečně vyhozené peníze. Málo kdo si ale uvědomuje, kolik stojí výstavba silnic a jejich údržba, jak těžké je vyřešit problémy s parkováním, jaké škody jsou páchány na ovzduší, jáké škody způsobí dopravní nehody a kolik lidí při nich zbytečně zahyne. Porevoluční boom individualismu, přispěl ke úbytku využívání hromadné dopravy, což vedlo k jejímu omezování a tedy i k tomu, že někteří lidé ze zapadlých koutů země k cestě za prací, či lékaři jsou nuceni využívat právě tu dopravu individuální, která nám přerůstá přes hlavu. Veřejná doprava je veřejnou službou, kterou by stát měl dotovat a mám za to, že pokud si bude vynakládáné prostředky hlídat, tak v důsledku by mohl ještě ušetřit.

1 0
možnosti

Milý autore, Vaše úvaha je správná a rozumná, proto nemůže býti přijata ! Již jsou dávno doby za námi, kdy pošetilí předkové makali u svého verpánku, políčcích, nebo živnostnili, neznaje pojmy Zákoníku práce a dotace byly neznámým pojmem. Oni se nějak záhadně uživili a dokonce celá ČR byla v popředí tehdejšího srovnání. Pryč s pošetilci z údobí Století páry ! Přerozdělování - dotování - regulování - zakazování je cestou Pokroku ! Ne vše je pak špatné - vlaky dokonce zlevní ! Nebudete sice cestovat ve spoji osobním, ale nákladním, ten bude o peníz dostupnější ! :-)

0 0
možnosti
Foto

R91o87m18a75n 37K20o57z94e19l

15. 12. 2016 12:18

Představte si, že v mém kraji jezdí dodnes autobusy i v neděli všude, kromě vesniček 200 obyvatel mimo hlavní trasu. Do 600 obyvatel Zděchova na Vsetínsku jedou o víkendech asi 4 autobusy a i v turistickém průvodci z 80.let je upozornění, že do této obce jsou o víkendech poměrně řídké spoje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 907x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik