Deset deka rozumu, prosím

28. 03. 2018 9:06:16
Po zprávě o incidentu matky ve jmenované nemocnici jsem se vsadil, že bude vřava. Vyhrál jsem. Splnily se všechny předpoklady.

Tak především, že je nutno rozvířit vášně. Na fotbale a hokeji už není co bývalo, tak si hledáme jiné prostředí. Otrava dvojitého špiona už nezajímá, Kim zřejmě v Číně byl, tak co dál. Špitál. To je správná změna. A hejna se mohou slétnout.

Byl jsem na JIPce. Když jsem se probudil, měl jsem i návštěvu. Netrval jsem na delším kontaktu nejen z toho důvodu, že pacient jej vnímá jen omezeně, pokud vůbec. Také z toho důvodu, že dva pacienti na pokoji, technika a ještě dvě návštěvy by se tam prostě nevešli. A to si nepřipouštím, že někdo z nich by měl třeba chřipku.

Nemohu chválit všechny lékaře. Paušální výroky nesnáším. Ale musím přiznat, že všechny „své“ lékaře chválím, kde mohu. Možná nevíte, že stačí banální infekce kdoví odkud, nebo zdánlivě nevinný úraz a máte na kahánku. Pak je každý dobrý doktor dvojnásob dobrý. Pokud jim někdo nevěří, tak může k babce kořenářce. Ale do jejich práce ať jim nemluví.

V tom je ten problém. Už delší dobu se bavím drobnými provokacemi na blogu, abych zjistil a ověřil některá fakta. Je pozoruhodné, jak někteří diskutující nalítnou. Aktuální případ potvrzuje, že v dnešním světě přibývá výrobců plyšáků, kteří se vyjadřují k jaderné energetice, cyklisté komentují vesmírné lety a umělci mají názor na všechno. Naše děti odmítají matematiku, protože mají počítač (fakt – odposlechnuto), nehodlají se učit češtinu, protože textový editor má opravu pravopisu (fakt – odposlechnuto). Domluví se anglicky (ve světě frčí Pidgin English) a tak mohou zastávat funkce poradců, manažerů, asistentů manažerů, komentátorů a kdoví co ještě.

Drž se ševče svého kopyta, říkávali naši předkové a věděli proč. Tak se přestaňte houfovat, pořizovat fotografie a záznamy pro bulvár a poštívat ty, kteří dělají to, co musí. To platí všeobecně.

Zvláště lékaře, protože určitě je budete potřebovat. Minimálně pro čitelně napsanou zprávu o úmrtí.

Tak a teď se můžete zviditelnit v diskusi.

Autor: Karel Ryšán | středa 28.3.2018 9:06 | karma článku: 33.29 | přečteno: 1139x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 10 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 36.06 | Přečteno: 751 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 31.61 | Přečteno: 2781 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.31 | Přečteno: 320 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.79 | Přečteno: 223 | Diskuse
Počet článků 530 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 906

Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...