Vzkaz Vojtovi Dykovi

30. 10. 2016 8:37:51
Nepatřím mezi lidi, kteří si své srdce a ústa vylévají na veřejnosti adresně. Toto je snad první případ, kdy pravidlo poruším, protože to jinak nejde.

Milý Vojtíšku. Při ranním brouzdání zprávami jsem četl tvou odpověď na otázku :Koho byste chtěl jako příštího prezidenta? Odpověděl jsi (promiň starci tykání, bude to znít méně formálně): „Člověka poctivého, laskavého, pracovitého, se silnou zálibou v pravdomluvnosti a v národní hrdosti.“ Rozeberme si to po jednotlivých slovech:

Poctivá práce je nejhorší způsob jak přijít k penězům. Tolik lidová moudrost a věř mi, že je to pravda. Peníze se dělají obchodem, to ti potvrdí každý zemědělec nebo jiný dodavatel. Dále – prezident je státník a státník nemůže být laskavý. Těžko může být laskavý policista, úřednice na pracáku a další představitelé státu. Ihned toho zneužijí příživníci a řiťolezci. Ano, je možno souhlasit, že i prezident by měl být pracovitý. Zrovna pracovitost je jednou z vlastností, které bych u současného prezidenta ocenil. Malér je v tom, že když začne být příliš pracovitý až iniciativní, hned se objeví tlupa, která ho tu jemnou manipulací, tu drsným hulvátstvím chce nasměrovat tam, kde ho chce mít. Pravdomluvný? Chlapče drahý, ty jsi snad spadl s Marsu! Není možné číst jen tak nějaké informace, je nutno sledovat různé prameny a srovnávat. Ty jsi ta jediná instance která rozhoduje o tom, co si ty sám máš myslet! Lže se totiž téměř všude, zbytek jsou polopravdy, záleží na úhlu pohledu. A národní hrdost? Rozumím ti, ale pochop, že národní hrdost je těžké uplatnit tam, kde ti bruselští mocipáni lijí do hlavy, že jen EU a kdo je víc. Máš pravdu, ale mé životní zkušenosti mě varují, že na bojiště se dnes za národ z vás multikulti nikdo nepostaví. Naši dědové a tátové se musí obracet v hrobě.

Odpusť, že budu trochu nepříjemný. Je to jen pro tvé dobro (tak mně to říkali moji rodiče). Mám tě rád jako kumštýře. Drž se toho, co umíš. Ve svém životě jsem spolupracoval ne s tisíci, ale desetitisíci lidí. A můžeš mně věřit, že pokud bys chtěl diskutovat o něčem z přírodních věd nebo technických, ztrapním tě před celým světem. Ono totiž je něco jiného prožívat roli na scéně pod bedlivým dohledem pana režiséra (ale o tom víš svoje) a něco jiného aplikovat racionální nebo dokonce exaktní myšlení na solidní hromádku informací. Mezi námi děvčaty, kolik je umělců, kteří na střední škole dobře prospívali z fyziky, chemie? Ti, kteří se dnes vyjadřují ke všemu a ke všem, to jsou komedianti. Špatní komedianti. Svět funguje úplně jinak.

Takže ztrapňování kulturní scény nech tomu podivnému kritikovi, co vypadá jako ošoupaný rejžák a jen co otevře ústa tak chrlí sprosťárny. Od takových lidí se distancuj, mohou kazit i tvé dobré jméno.

Budeš-li sbírat informace, srovnávat, kriticky hodnotit okolí i sebe, pak se budeš dívat na život úplně jinýma očima. A kdoví – třeba jednou budeš i moudrým prezidentem. (Mezi námi – já ti to nepřeji, protože lidé se dělí na ty normální a politiky. A život mezi gangstery, mafiány a podvodníky bych ti opravdu nepřál.)

Autor: Karel Ryšán | neděle 30.10.2016 8:37 | karma článku: 43.39 | přečteno: 2668x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 20.35 | Přečteno: 339 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.10 | Přečteno: 508 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 464 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2305 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 651 | Diskuse
Počet článků 530 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 906

Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...